Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος


Επιστημονικός συνεργάτης Νοσοκομείου “Α. Συγγρός”

Δερματοχειρουργική – Αισθητική Δερματολογία
Κρυοχειρουργική – Χημικό Peeling
Εφαρμογές Laser
Μεσοθεραπεία προσώπου – σώματος

Οι παραδοσιακές τεχνικές αποτρίχωσης, όπως το κοινό ξύρισμα, η αποτρίχωση με κερί και η χρήση κρέμας αποτρίχωσης, προσφέρουν μόνο προσωρινά αποτελέσματα.

 

 

 

 

Η μέθοδος Laser  

Το laser παράγει παλμούς υψηλής ενέργειας. Εκπέμπει μια ήπια δέσμη φωτός που διαπερνά την επιδερμίδα και απορροφάται από την μελανίνη του θύλακα της τρίχας, αφήνοντας την γύρω επιδερμίδα ανεπηρέαστη.

Γενικά  η θεραπεία περιλαμβάνει:

  • Ο χρόνος θεραπείας είναι από 10 λεπτά έως 1 ώρα και εξαρτάται από την περιοχή θεραπείας.
  • Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει σπίτι του αμέσως μετά τη θεραπεία
  • Η περιοχή θεραπείας μπορεί να γίνει ρόζ ή ελαφρώς κόκκινη σε χρόνο περίπου 30 λεπτών μετά τη θεραπεία και αυτό μπορεί να διαρκέσει από μερικές ώρες έως ένα εικοσιτετράωρο. Τα συμπτώματα αυτά μπορούν να περιοριστούν με την εφαρμογή πάγου ή ενυδατικών κρεμών στην περιοχή.
  • Μετά τη θεραπεία το δέρμα γίνεται βελούδινο και χωρίς κανένα σημάδι ερεθισμού.

Πόσες θεραπείες θα χρειαστούν;

Η τρίχα μεγαλώνει κυκλικά. Ο αριθμός θεραπειών εξαρτάται από το χρώμα της επιδερμίδας, το χρώμα και το πάχος της τρίχας. Όλοι χρειάζονται τουλάχιστον 2-3 επισκέψεις, καθώς οι θεραπείες είναι αποτελεσματικές όταν η τρίχα βρίσκεται στη φάση της ανάπτυξης (αναγενή φάση)

Επαναλαμβανόμενες θεραπείες θα χρειαστούν  για την καταστροφή των τριχών όταν αυτές βρίσκονται στην αναγενή τους φάση για να μπορούν να καταστραφούν αποτελεσματικα.